RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene gravlegger kong Rikard III igjen

Kisten med levningene av kong Rikard III, som ble drept i slaget ved Bosworth i 1485, ble søndag fraktet til katedralen i Leicester i England. Foto: Reuters / NTB scanpix
Kisten med levningene av kong Rikard III, som ble drept i slaget ved Bosworth i 1485, ble søndag fraktet til katedralen i Leicester i England. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Suzanne Plunkett
Levningene av kong Rikard III av England, som døde for over 500 år siden, ble søndag fraktet til katedralen i Leicester.

Her skal han få sin siste hvile etter at han ble funnet under en parkeringsplass i 2012.

Kortesjen med levningene etter kongen ble kjørt gjennom Leicesters gater søndag. Flere tusen mennesker, mange kledd i middelalderkostymer, hadde stilt opp langs ruten.

Kong Rikard III døde i slaget ved Bosworth i 1485.

Kisten med levningene lå på en liten kjerre som ble trukket av fire svarte hester til katedralen i Leicester. Og selv om ingen fra dagens britiske kongefamilie deltok i gravfølget, var lokale myndigheter godt representert, i tillegg til soldater og heimevern.

Publikum får anledning til å se kisten fra mandag til torsdag, da kongen blir stedt til sitt nye hvile i katedralen.

Kong Rikard III døde i slaget ved Bosworth i 1485. I 2012 ble skjelettet hans funnet under en parkeringsplass i Leicester, der det tidligere har stått et kloster.

Ifølge analyser av levningene ble deler av skallen hans hogget av under slaget, før noen stakk sverd eller øks inn i den engelske monarkens hjerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere