Britene gravlegger kong Rikard III igjen

Kisten med levningene av kong Rikard III, som ble drept i slaget ved Bosworth i 1485, ble søndag fraktet til katedralen i Leicester i England. Foto: Reuters / NTB scanpix

Kisten med levningene av kong Rikard III, som ble drept i slaget ved Bosworth i 1485, ble søndag fraktet til katedralen i Leicester i England. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Suzanne Plunkett

Levningene av kong Rikard III av England, som døde for over 500 år siden, ble søndag fraktet til katedralen i Leicester.

Her skal han få sin siste hvile etter at han ble funnet under en parkeringsplass i 2012.

Kortesjen med levningene etter kongen ble kjørt gjennom Leicesters gater søndag. Flere tusen mennesker, mange kledd i middelalderkostymer, hadde stilt opp langs ruten.

Kong Rikard III døde i slaget ved Bosworth i 1485.

Kisten med levningene lå på en liten kjerre som ble trukket av fire svarte hester til katedralen i Leicester. Og selv om ingen fra dagens britiske kongefamilie deltok i gravfølget, var lokale myndigheter godt representert, i tillegg til soldater og heimevern.

Publikum får anledning til å se kisten fra mandag til torsdag, da kongen blir stedt til sitt nye hvile i katedralen.

Kong Rikard III døde i slaget ved Bosworth i 1485. I 2012 ble skjelettet hans funnet under en parkeringsplass i Leicester, der det tidligere har stått et kloster.

Ifølge analyser av levningene ble deler av skallen hans hogget av under slaget, før noen stakk sverd eller øks inn i den engelske monarkens hjerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.