RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene holder seg til teen

London (NTB-AFP): Britene drikker fortsatt langt mer te enn kaffe. Hver dag lages det rundt 166 millioner kopper te, tilsvarende 50 millioner liter, viser en undersøkelse fra instituttet ICM.

Det går til sammenligning bare med omtrent 70 millioner kopper kaffe, til tross for at kaffebarer de siste årene har skutt opp som paddehatter i Storbritannia. Hver femte brite sier at hun eller han må ha sin «cuppa» - kortformen for «cup of tea» - før de orker å gå i gang med dagen.

De fleste må drikke teen fra favorittkoppen eller - kruset, for å få størst mulig nytelse ut av den. Men teposene ser etter mange års kamp nå ut til å ha vunnet over teen som kjøpes i løs vekt og som brygges på gamlemåten i tekanne.

- Te beroliger muskelsystemet, og siden den består av 99 prosent vann er den et fantastisk middel mot uttørring. Samtidig inneholder den bare en brøkdel av koffeinen man finner i kaffe, sier William Gorman som leder Storbritannias teråd, UK Tea Council.

Den som vil bygge seg den perfekte kopp te etter britisk mønster, kan finne oppskriften på nettet. Først og fremst gjelder det å være tålmodig, og så må man ikke glemme å sørge for en skvett melk i koppen før man heller i selve teen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere