*Nettavisen* Nyheter.

Britene må ha biometrisk ID

Ville du likt å gå rundt med all personlig informasjon og fingeravtrykk på ID-kortet ditt? Det kan bli virkeligheten for britiske statsborgere i nær framtid.

Regjeringen i Storbritannia vurderer å innføre obligatoriske biometriske identitetskort linket til en sentral database for alle britiske statsborgere.

Formålet med ID-kortene er å takle utfordringene i det 21 århundret, med større global mobilitet og avansert teknologi samtidig som man bekjemper illegalt arbeid, terrorisme, organisert kriminalitet og identitetssvindel. Det mener innenriksminister David Blunkett som håper systemet skal være oppe og gå innen 2010.

Informasjonen som skal ligge på kortene er personlige detaljer som adresse og telefonnummer, personnummer, helseopplysninger og eventuelt kriminelt rulleblad. I tillegg skal biometrisk informasjon sikre identifisering, mest sannsynlig i form av finger-, iris- eller håndavtrykk.

Kostnaden for den enkelte brite blir 35 pund, eller rundt 400 kroner. Hele systemet vil koste britiske skattebetalere opp mot 3 milliarder pund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.