Den britiske regjeringen har kalt inn den israelske ambassadøren på teppet for å drøfte de falske britiske passene som ble brukt av personene som angivelig sto bak drapet på en Hamas-kommandant i Dubai.

Statsminister Gordon Brown har også beordret en granskning av saken. Seks av de elleve passene som ble brukt i aksjonen, tilhører britiske statsborgere. Men passbildene stemmer ikke overens med navnene.

Politiet i Dubai tror at elleve agenter, som bar europeiske pass, sto bak drapet på Hamas-kommandanten Mahmoud al-Mabhouh på et luksushotell i Dubai i forrige måned.

Benekter kobling til Mossad
Mange av sporene peker mot den israelske etterretningstjenesten Mossad, men Israels utenriksminister benekter at det finnes noen kobling mellom Mossad og drapet.

- Det finnes ingen grunn til å tro at det var det israelske Mossad, og ikke en annen etterretningstjeneste eller land som sto bak denne ugjerningen, sier Avigdor Lieberman til Israeli Army Radio.

Den israelske ambassadøren til London, Ron Prosor, blir trolig kalt inn på teppet av britiske myndigheter i løpet av torsdag, melder BBC.

- Vi må iverksette en full granskning av denne saken. Det britiske passet er et viktig dokument som må håndteres med omhu, sier Gordon Brown.

- Jeg er bare redd
Navnene som dukket opp i passene tilhører briter som også har israelsk statsborgerskap. Flere av personene har uttrykt engstelse og fortvilelse over å bli knyttet opp mot attentatet.

- Jeg aner ikke hvem som står bak dette. Jeg er bare redd. Dette er sterke krefter, sier Stephen Daniel Hodes (37), som ikke har vært ute av Israel på to år.

Navnene og passbildene ble frigitt under en pressekonferanse i Dubai tidligere denne uken, og Dubais politisjef opplyste at personene var etterlyst for drap.

Tre av de andre passene tilhørte irske statsborgere, mens de to resterende passene var tyske og franske. Heller ikke disse passbildene stemmer overens med bildene.

Les også: Europeisk drapsliga ettersøkt
Les også: Forgiftet på luksushotell i Dubai