Britene ser ingen troppebevegelser i Nord-Korea

London (NTB-AFP): Storbritannia oppfordrer til besinnelse i den spente situasjonen på Korea-halvøya. Det er ingen tegn til forflytning av Nord-Koreas styrker.

Utenriksminister William Hague tilføyde søndag at det så langt ikke ser ut til å være noen grunn til å evakuere ambassadepersonell fra Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, tross advarslene fra Nord-Koreas myndigheter om at de ikke lenger kan garantere diplomatenes sikkerhet.

- Det er viktig å understreke at vi de siste dagene og de siste ukene ikke har sett noen forandringer i det som skjer i det nordkoreanske samfunnet. Vi har ikke kunnet observere det, sa Hague til BBC.

- Vi har ikke sett noen omplassering av styrker eller ny plassering av bakkestyrker som man kunne komme til å se i en periode foran et militært angrep eller en full krig, understreket han.

Han sa likevel at det er all grunn til å være oppmerksom på grunn av mulige misforståelser fra Nord-Korea. Blant annet påpekte han faren for at Nord-Korea tror på det han kalte «sin egen paranoide retorikk».

- Men det er viktig å understreke at det internasjonale svaret på dette, inkludert vårt eget svar, må være klart, forent og rolig, sa Hague. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.