RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene ser på nye skattekutt i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Den britiske regjeringen ser nå på nye skattetiltak for å tiltrekke seg mer investering og virksomhet på britisk sokkel, og kompensere for skattesjokket i fjor
Bakgrunnen for den nye tiltakspakken er å kompensere for den overraskende skatteøkning i fjor. Ifølge kilder i bransjen og regjeringen som Reuters snakket med fredag.

Det er ventet at den britiske finansministeren Gordon Brown vil presentere pakken i forbindelse med fremleggelsen av foreløpige budsjettplaner allerede i november.

Hovedtema i diskusjonene rundt skattelettelsene, skal være å øke den skattefrie delen tilknyttet investeringene på sokkelen fra dagens 100 prosent til et sted mellom 125 og 150 prosent. Det vil bety at oljeselskapene vil ha inntekter på mellom 125-150 millioner pund fra en investering på 100 millioner før de er i skatteposisjon.

Et slikt tiltak vil slå spesielt godt ut for norske DNO som skal bygge ut Broom-feltet på britisk sokkel over det neste året. Første fase av Broom-utnyggingen har en ramme på 75 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere