RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene sliter tungt i Helmand

Kabul (NTB): Britiske styrker sliter tungt i Helmand-provinsen sør i Afghanistan, medgir forsvarsledelsen i London.

17 britiske soldater er drept i den urolige provinsen hittil i juli, og feltsykehuset på britenes største militærbase måtte i forrige uke behandle over 150 alvorlig sårede soldater, skriver nettutgaven til den britiske avisen The Guardian.

Strømmen av sårede var så stor at legene ved feltsykehuset i Camp Bastion måtte behandle flere pasienter enn sykehuset egentlig har kapasitet til.

- De siste ukene har vært ekstremt travle. Det har vært snakk om skader som man aldri tidligere har opplevd, sier en av legene ved sykehuset til BBC Radio 4.

Mange av de sårede er lemlestet for livet, etter å ha blitt ofre for avanserte veibomber.

186 britiske soldater er drept i Afghanistan siden invasjonen i 2001, og statistikken over sårede de siste månedene viser en dramatisk utvikling.

I april ble 11 britiske soldater såret i Helmand-provinsen, i mai steg tallet til 24 og i juni ble 46 soldater såret. Siden månedsskiftet er ytterlige 157 alvorlig såret.

Amerikanerne lider også rekordtap i Afghanistan, og har siden månedsskiftet mistet over 30 soldater i landet. Det gjør juli til den blodigste måneden siden invasjonen i 2001. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere