Det er brutt ut voldsomme opptøyer i sentrum av London torsdag ettermiddag. Studentene protesterer mot forslaget om en tredobling av studieavgiftene ved landets universiteter. Til tross for de omfattende opptøyene og demonstrasjonene, ble lovforslaget vedtatt i det britiske parlamentet torsdag kveld.

Hittil er 19 personer skadet, inkludert tre politimenn.

En politimann ble sendt på sykehus med alvorlig nakkeskader. I tillegg er minst to andre politimenn blitt lettere skadd i opptøyene. En politimann ble skadet da han ble dratt ned av politihesten, melder Sky News.

En rekke illsinte demonstranter har forsøkt å bryte seg gjennom politibarrikadene rundt parlamentsbygningen i sentrum av London.

- Angrepet med biljardkuler
Politiet sier de er blitt angrepet med lysbluss, stokker, biljardkuler og malingskuler.

- Politiet kjemper for å få kontroll på situasjonen, men det er svært vanskelig, sier Sky News’ Tom Parmenter som er på stedet.

- Vi har en situasjon med omfattende uro, og står overfor en svært farlig situasjon, sier han.

Om lag 20.000 studenter har vært samlet i byen, melder BBC. Så langt skal syv demonstranter ha blitt pågrepet.

Alvorlige sammenstøt
Det har vært flere alvorlige sammenstøt mellom opprørspoliti og studentene, men politiet sier at uromakerne representerer bare en liten andel.

- Det er en liten minoritet ved Parliament Square som ønsker at dette skal utvikle seg til å bli en voldelig konfrontasjon med politiet, sier tidligere ansvarlig politimann for ordensforstyrrelse i London, Graham Wettone, til Sky News.

Studentene er rasende over forslaget til koalisjonsregjeringen om å øke studentavgiften i England til 9000 britiske pund, noe som utgjør 85.000 kroner i dagens kurs. Dersom lovforslaget blir vedtatt torsdag kveld, betyr det en tredobling av studentavgiften.