*Nettavisen* Nyheter.

Britene varsler tilbaketrekning fra Afghanistan

London (NTB-AFP-DPA): Storbritannia vil hente 3.800 av sine rundt 9.000 soldater i Afghanistan hjem innen utgangen av neste år. Men det er uklart når alle britene vil være hentet ut, sier statsminister David Cameron.

Beslutningen om en delvis tilbaketrekning er tatt på bakgrunn av det Cameron kaller en vellykket militær utvikling i Afghanistan. Æren for denne utviklingen må deles mellom de afghanske regjeringsstyrkene og deres utenlandske allierte, framholdt den britiske statsministeren onsdag.

Han opplyste videre at britene vil hjelpe de afghanske regjeringsstyrkene med oppbyggingen av en krigsskole for offiserer. Dette er ledd i et forsøk på å styrke afghanernes egne muligheter til å ivareta sikkerheten.

Camerons regjering har stått under økende press på hjemmebane fra briter som ønsker en raskere tilbaketrekning fra Afghanistan. Cameron drøftet tirsdag spørsmålet i en telefonsamtale med USAs president Barack Obama.

Han har også gitt den afghanske presidenten Hamid Karzai beskjed om de nye planene, som skal drøftes videre på et møte mellom afghanske, britiske og pakistanske utsendinger i januar. Siden 2001 er 438 britiske soldater drept under aktiv tjeneste i Afghanistan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.