*Nettavisen* Nyheter.

Britene vil ha bevis for at våpenutspill er ekte

London (NTB-Reuters-DPA): Syria og Russland må vise at forslaget om at Syrias kjemiske våpen settes under internasjonal kontroll, er ekte, sier Storbritannias statsminister.

En talsmann for statsminister David Cameron sa tirsdag at den russiske og den syriske regjeringen må bevise at de mener alvor med utspillet. Russland foreslo dagen før at Syria gir fra seg alle sine kjemiske våpen slik at de kan plasseres under internasjonal kontroll.

- Den russiske regjeringen og president Bashar al-Assads regime i Syria plikter nå i høy grad å følge opp dette forslaget. og vise at initiativet er ekte og seriøst, sa Camerons talsmann. Storbritannias forsvarsminister Philip Hammond sa at han støtter alt som kan løse problemet med Syrias «enorme lagre» av kjemiske våpen.

En talsmann for EUs utenrikssjef Catherine Ashton kommenterte det russisk-syriske utspillet i lignende vendinger.

- Vi sier oss selvsagt glade for ethvert forslag som kan gjøre det umulig å gjøre bruk av kjemiske våpen igjen, sa talsmannen Michael Mann.

Ifølge USA ble over 1.400 sivile drept i et angrep med kjemiske våpen i utkanten av Syrias hovedstad Damaskus 21. august. Syrias utenriksminister Walid al-Moualem har ønsket forslaget om å plassere slike våpen under internasjonal kontroll velkommen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag