RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britene vil nekte fremmedkrigere å vende hjem

Sist oppdatert:
Storbritannia vil ta passet fra antatte fremmedkrigere og nekte de som alt har reist retten til å vende hjem.

Statsminister David Cameron varsler nye lover for å hindre at radikale britiske islamister reiser til land som Irak og Syria for å krige.

– Politi og grensevakter vil få mandat til å beslaglegge pass for å hindre mistenkte fra å reise, og til å stanse britiske statsborgere som vender hjem til Storbritannia dersom de ikke gjør dette på våre premisser, sa Cameron under et besøk i den australske nasjonalforsamlingen fredag.

Storbritannia vil også slå hardt ned på flyselskap som ikke forholder seg til lister med navn på dem britiske myndigheter mistenker for å være fremmedkrigere.

– Det vil komme nye regler som nekter flyselskap som ikke forholder seg til våre lister eller våre sikkerhetstiltak, retten til å lande i Storbritannia, sa Cameron.

Britisk sikkerhetstjeneste hevet i august trusselnivået til det nest høyeste med henvisning til den fare hjemvendte fremmedkrigere fra Irak og Syria kan utgjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere