*Nettavisen* Nyheter.

Britenes hær har flere hester enn tanks

London (NTB-Reuters-AFP): I det Herrens år 2013 har den britiske hæren flere hester enn stridsvogner. Her trengs en sparekniv, om ikke en slakterkniv, mener et medlem av regjeringen i London.

Finansminister George Osborne legger onsdag fram en oversikt over utviklingen i de offentlige utgiftene. Han ventes å si at den britiske økonomien er «ute av intensivavdelingen», men at det fortsatt trengs innsparinger, og en av hans medarbeidere peker på militærhestene.

- I et forsvarsdepartement som disponerer over flere hester enn stridsvogner, er det rom for innsparinger uten at vår militære styrke svekkes, sier Osbornes nestkommanderende Danny Alexander. Han minner om at hæren i dag har rundt 350 stridsvogner, men hele 500 hester.

- Jeg syns ikke det er noen god idé å kvitte oss med hestene. Hestene spiller en viktig seremoniell rolle i våre væpnede styrker, og stridsvogner er uansett ikke så viktige som de en gang var for moderne krigføring, sier en ikke navngitt tjenestemann til avisen Daily Mail.

Hestene brukes i paradeoppdrag som når dronningen åpner Parlamentet eller under feiring av kongelige fødselsdager. Soldater til hest er ikke noe uvanlig syn i gatebildet i London, til glede for turistene, men altså til ergrelse for enkelte politikere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.