RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britenes regjering vil vurdere forholdet til EU

London (NTB-AFP): Når tiden er inne, ønsker den britiske regjeringen å reforhandle landets forhold til EU. Det kan også bli aktuelt å holde folkeavstemning om EU, sier utenriksminister William Hague.

Dersom EUs medlemsstater blir enige om en sterkere union som svar på krisen i eurosonen, vil svært mye tale for en folkeavstemning i Storbritannia, sier Hague i et intervju med BBC. Han påpeker at han ønsker seg et bedre forhold til EU.

- Hvis det går den veien, og vi vet hvorvidt vi kan få et bedre forhold til Europa, da er tiden inne for å legge til rette for en folkeavstemning, sier ministeren, og påpeker at det ikke er aktuelt foreløpig.

- Det er for mye innblanding, for mye byråkrati, for mange avgjørelser som blir tatt på det europeiske nivået. Det er dette vi vil endre, sier han.

I en innlegg i avisen The Sunday Telegraph signaliserer også statsminister David Cameron at han vil kunne støtte en folkeavstemning om en reforhandling av Storbritannias forhold til EU.

- For meg kan de to ordene «Europa» og «folkeavstemning» gå sammen, skrev han, men påpekte at tiden måtte være moden for det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere