RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Briter fnyser av planer for Thatchers begravelse

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters-DPA): Storbritannias nå avdøde statsminister Margaret Thatcher kuttet der hun kunne i de offentlige utgiftene - og skal gravlegges på det offentliges bekostning. Mange briter fnyser av begravelsesplanene.

Protestene er blitt så sterke at myndighetene frykter for sikkerheten under seremonien, som finner sted onsdag. Politiet har allerede pågrepet flere personer under rene folkefester denne uken der Thatchers død ble feiret.

Thatcher skal bisettes fra St. Paul's Cathedral i en offentlig seremoni, men får ikke full statsbegravelse i tråd med den som ble hennes store forgjenger Winston Churchill til del i 1965. I stedet blir hun stedt til hvile på samme måte som prinsesse Diana i 1997 og dronningmoren i 2002.

- Flere hundre politifolk og soldater må være på vakt under begravelsen. De må holde øye ikke bare med demonstranter som kan forsøke å forstyrre seremonien, men også mot grupper som fortsatt motsetter seg britisk styre i Nord-Irland, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Slike uttalelser står i skarp kontrast til hyllesten Thatcher mottar fra sine tilhengere, med statsminister David Cameron i spissen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere