RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

British Airways streiker

Sist oppdatert:
Streiken kan føre til passasjerkaos.
Det blir streik blant kabinpersonalet i British Airways. Forhandlingene med ledelsen brøt sammen.

Fagforbundet for disse, T & G, har varslet tre 72 timer lange streiker med start mandag 29. januar. De to andre periodene starter henholdsvis 5. og 12. februar.

Kabinpersonalet vil legge ned arbeidet i disse dagene: 29., 30. og 31. januar, og 5., 6. og 7. februar, samt 12. , 13. og 14. februar.

Misfornøyde

Årsaken til den varslede streiken er misnøye med arbeidsforholdene, samt uenighet om pensjonsvilkårene.

British Airways ber passasjerer som skal reise i perioden fra og med 29. januar til 16. februar om å ta kontakt med selskapet, eller med sitt reisebyrå for ombooking.

Massive forstyrrelser

British Airways sendte søndag ut en kommentar til den varslede streiken blant de kabinansatte:

- Vi er ekstremt skuffet over at T&Gs kabinansatte har gått fra forhandlingsbordet og nå rettet en direkte trussel mot reiseplanene til flere hundre tusen passasjerer.Dersom fagforeningen går frem med sin forelsåtte serier med tre 72-timers streiker mandag 29 januar, vil det forårsake massive forstyrrelser for våre kunder, og skade til vår forretningsdrift i en tid hvor vi står ovenfor en mer intens konkurranse enn noen gang tidligere.

Kan endre reisedato

- T&G burde ta en pause for å reflektere før de leder vårt kabinpersonale mot en vei av konfrontasjon som vi ikke kan se vil lede til noe positivt. Vi erkjenner at dette er vanskelig tid for våre passassjerer, og fra og med søndag 21. januar vil vi tillate at de som har booket reise med oss mellom mandag 29 januar og 16 februar å endre reisedato.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere