RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ERSTATNING: Britiske Daily Mail må betale erstatning etter å ha trykket en artikkel som kunne tolkes som at USAs førstedame Melania Trump tidligere var involvert i prostitusjon.
ERSTATNING: Britiske Daily Mail må betale erstatning etter å ha trykket en artikkel som kunne tolkes som at USAs førstedame Melania Trump tidligere var involvert i prostitusjon. Foto: Chip Somodevilla (AFP / NTB scanpix)

Britisk avis må betale erstatning til Melania Trump

Sist oppdatert:
Daily Mail må betale 2,9 millioner dollar etter å ha trykket en artikkel som kunne tolkes som at USAs førstedame har vært involvert i prostitusjon, ifølge CNN.

Melania Trump (46) har akseptert erstatningen hun får, og beklagelsen som avisen har gitt henne. Trump saksøkte opprinnelig avisen for 150 millioner dollar, men hun skal nå ha akseptert et forlik om at avisen betaler henne 2,9 millioner dollar (25 millioner kroner), melder CNN.

I en artikkel fra 2016 videreformidlet Daily Mail påstander om at Melania Trump tidligere jobbet i et modellbyrå i Milano som i realiteten var et eskortebyrå, altså et sted hvor rike kunder kunne få tilgang til prostituerte.

Bakgrunn: Melania saksøker etter prostitusjon-rykter

I artikkelen ble det spekulert i om disse beskyldningene mot USAs førstedame kunne skade Donald Trump politisk. Nå har avisen trukket tilbake hele artikkelen , og har altså gått med på å gi førstedamen både erstatning og en unnskyldning for artikkelen de skrev.

– Vi beklager til fru Trump for problemene som artikkelen vår kan ha forårsaket for henne, skriver avisen i en beklagelse på sine nettsider onsdag.

Melania Trump har selv uttalt at saken kan ha kostet henne en potensiell inntjening på mange millioner dollar.

Sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere