RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk bank i krise

Sist oppdatert:
Får akutt nødhjelp fra den engelske sentralbanken.
I natt måtte den britiske sentralbanken Bank of England yte akutt nødhjelp på grunn av en akutt likviditetskrise. Verken Northern Rock eller Bank of England vil opplyse om hvor stor nødhjelpen er.

Northern Rock sitter på nesten en femtedel av all boligfinansiering i Storbritannia, men har i motsetning til sine konkurrenter ikke vært like dyktig til å ta inn innskudd, noe som tvinger Northern Rock til å skaffe kapital via penegemarkedene.

Dermed har banken nå merket den internasjonale kredittkrisen med stigende pengemarkedsrenter og høyere finansieringskostnader for Norther Rock.

I en felles pressemelding opplyser Bank of England, det britiske Finansdepartementet og kredittilsynet Financial Services Authority at de vil sørge for å yte den assistanse som er mulig overfor finansinstitusjoner med forbigående likviditetsproblemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere