*Nettavisen* Nyheter.

Britisk drapsmistenkt sendte slengkyss til galleriet

London (NTB-Reuters-AFP): En av mennene som er tiltalt for drapet på en soldat i London-bydelen Woolwich, sendte slengkyss til en sympatisør på galleriet da han mandag ble framstilt for retten i London. Han ble fengslet for nye 48 timer.

I løpet av denne tiden skal retten avgjøre om han kan løslates mot kausjon, ble det kunngjort mandag. Michael Adebolajo er siktet for å ha drept soldaten Lee Rigby med kniv og øks i Woolwich sørøst i London 22. mai.

Han var bandasjert og bar på en Koran da han ble framstilt for retten i Westminster sentralt i den britiske hovedstaden mandag. Både Adebolajo og Michael Adebowale, som også deltok i angrepet mot Rigby, ble skutt og såret av politiet etter drapet.

Han avbrøt rettsforhandlingene flere ganger, blant annet med spørsmål om hvorfor han måtte stå og ikke fikk sette seg. Han sendte også slengkyss og formet munnen til ordene «jeg elsker deg» til en mann på galleriet, som nektet å kommentere saken.

Samtidig fulgte Michael Adebowale fengslingsforhandlingene over videolink fra straffedomstolen Old Bailey lenger øst i London. Han fikk varetektsfengslingen forlenget til 28. juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag