Maryam Namazie er talsperson for både Council of Ex-Muslims of Britain og kvinneorganisasjonen Fitnah - Movement for Women's Liberation.

Hun er også kjent programleder for TV-programmet Bread and Roses, som kringkastes ukentlig til Iran og de andre landene i Midtøsten via New Channel TV.

LES OGSÅ: Rolness skal lede Nettavisen-konferanse

Opprinnelig er Namazie iransk-født flykting fra Khomenis prestestyre, og har vunnet flere priser for sitt arbeid for ytringsfrihet og sekulære verdier.

Samtidig er det klart at også Shoaib Sultan, Antirasistisk Senter og tidligere ordførerkandidat for MDG, vil delta på konferansen Islam. Innvandring. Ytringsklima. Friske meninger 2017 som går av stabelen i Oslo 15. februar neste år.

Artikelen fortsetter under bildet

Bredt spekter

- Målet vårt er å få til et bredt spekter av meningsbærere, uten at vi denne gangen inviterer med oss religiøse organisasjoner som for eksempel Islamsk Råd eller Islam Net, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen.

Se hele programmet til Nettavisens konferanse.

Han forteller at de fleste innlederne er på plass, men at flere vil komme til etterhvert. Blant annet er programkomiteen på utkikk etter næringslivsledere som kan gi praktiske råd om spesielt gode integreringstiltak på sin arbeidsplass.

Fra før er både den svenske samfunnsøkonomen Tino Sanandaji, sosialantropolog Unni Wikan (UiO) og professor Bjørn Kvalsvik Nicolaysen (Universitetet i Stavanger) på plass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er også stortingsrepresentant Bård Vegar Solhjell, Sylo Taraku fra den sosialdemokratiske tankesmien Agenda og konsernsjef Tor Brekke i Hero, sammen med Nettavisen-bloggerne Mina Bai, Mahmoud Farahmand, Walid al-Kubaisi og Shahram Shaygani.

Rolness som konferansier

Konferansier blir sosiolog og skribent Kjetil Rolness, som blant annet er kjent for sitt sterke engasjement på Facebook rundt konferansens temaer.

Nettavisen arrangerer den kommende heldagskonferansen sammen med LIM - nettverket for Likestilling, integrering og mangfold, og SSI - Senter for Sekulær Integrering.

- Målet for konferansen er å skape en åpen og konstruktiv debatt om et vanskelig tema. Konferansen vil også være direkte matnyttig for de som arbeider med integrering til daglig, fordi de sekulære eller verdslige organisasjonene ofte kan gi andre råd og innspill til integreringsarbeidet enn de mer religiøse organisasjonene, sier nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen.