RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk finansminister varsler tøft 2014

Sist oppdatert:
London (NTB-AFP): 2014 blir et tøft økonomisk år for Storbritannia, advarer landets finansminister George Osborne. Han varsler nye nedskjæringer i offentlig sektor for å få bukt med budsjettunderskuddet.

Tre år med harde kutt har ikke vært nok, heter det i manuskriptet til en tale Osborne skulle holde i den midtengelske byen Birmingham mandag. Osborne går inn for redusert innvandring og et tak på utgiftene til velferdstiltak.

- Da jeg overtok denne jobben, lånte Storbritannia over 400 millioner pund (fire milliarder kroner) hver eneste dag for å betale statlige utgifter. Men som følge av de smertefulle kuttene vi har foretatt, er underskuddet redusert med en tredel, sier den britiske finansministeren.

- Det er den gode nyheten. Men vi låner fortsatt rundt 100 milliarder pund i året og betaler halvparten av det beløpet i renter bare for å betale gjelden vår, påpeker Osborne, som tilføyer at dette er grunnen til at nye kutt må til.

Regjeringens nye fempunktsplan for økonomien omfatter reduksjon i innvandringen til Storbritannia og tiltak for bedre budsjettbalanse. Samtidig skal utdanningssektoren styrkes, og regjeringen vil også gi britene skattelette. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere