*Nettavisen* Nyheter.

Britisk hær krympes med over 5.000 soldater

London (NTB-AFP): Storbritannias hær skal krympes med opp til 5.300 soldater, varsler landets regjering. Hæren kan snart bli den minste britene har hatt siden begynnelsen av 1800-tallet.

Kuttene kommer som en del av planene om å redusere hæren med 102.000 til 82.000 innen 2020.

Briter som har gjort militær tjeneste i Afghanistan, er unntatt fra kuttene og risikerer ikke å miste jobben, opplyste statssekretær Mark François i forsvarsdepartementet i London tirsdag.

Opposisjonen mener sentrum-høyreregjeringen i London skjærer ned på feil tid. - Det er virkelig grunn til bekymring over tapet av militære ferdigheter og kapasitet på et tidspunkt der truslene øker, sier det sosialdemokratiske partiet Labours talsmann Jim Murphy.

Den britiske statsministeren David Cameron lover etter gisseldramaet ved et gassanlegg i Algerie «jernhard besluttsomhet» i kampen mot islamsk terrorisme. Men han medgir at britene står overfor store utfordringer når det gjelder å ha militære ressurser til slik kamp.

Kuttene i hæren kommer etter at marinen og flyvåpenet tidligere har fått varsler om kutt i bemanningen på 5.300 personer hver. Samtidig skal tallet på sivile stillinger tilknyttet det britiske forsvarsdepartementet reduseres med 25.000. (©NTB)

Annonsebilag