Gå til sidens hovedinnhold

Britisk helseminister ber helsepersonell vaksinere seg eller forsvinne

Hjemmehjelpere og pleieassistenter som ikke vil vaksinere seg, bør komme seg ut og finne en annen jobb, sier den britiske helseministeren Sajid Javid.

Javid avviser appeller om å ta en pause i kravet om vaksinering fordi noen eldresentre ikke vil klare seg om ansatte tvinges til å slutte. Fristen for å være fullvaksinert er 11. november.

Men Javids kompromissløse budskap er at om folk ikke er rede til å la seg vaksinere, skulle de ikke jobbe med eldre i det hele tatt.

– Hvis du jobber på et eldresenter, jobber du med noen av samfunnets mest sårbare, og hvis du ikke kan være brydd med å ta vaksinen, så kan du slutte og finne deg en annen jobb, sa han til BBC.

– Hvis du ikke vil vaksinere seg, hvorfor jobber du i helsesektoren i det hele tatt, la han til og viste til at vaksinen er fullstendig trygg, godkjent og brukt over hele verden.

Nadra Ahmed i Storbritannias organisasjon for helsetjenester, sier at helsesektoren allerede har overvunnet betydelig vaksinemotstand hos sine ansatte. I november i fjor sa 40 prosent av de ansatte at de ikke ville vaksinere seg, men nå er 86 prosent fullvaksinert.

(©NTB)