RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SUZANNE PLUNKETT (Reuters)

Britisk høyesterett avviser anke fra Assange

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters-TT): Høyesterett i Storbritannia vil ikke behandle anken fra WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange på nytt. Retten holder fast ved kjennelsen om at han skal utleveres til Sverige.

For to uker siden besluttet domstolen å ikke gi Assange medhold i at den internasjonale arrestordren mot ham er ugyldig. Assanges advokater hevdet deretter at enkelte av juristene kom fram til kjennelsen basert på overveielser som ikke ble fremmet i retten. Dermed ble en ny anke innlevert.

Men torsdag satte britisk høyesterett et endelig punktum for Assanges ankemuligheter i Storbritannia. Nå har han ingen flere muligheter til å påklage utleveringen innenfor det britiske rettssystemet.

Han har imidlertid tidligere sagt at han kan komme til å bringe saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Australske Assange ble kjent over hele verden da nettstedet WikiLeaks publiserte hemmelige videoopptak og tusenvis av dokumenter som var unntatt offentlighet om krigene i Irak og Afghanistan.

I Sverige er Assange anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner, og svensk påtalemyndighet ønsker å kalle ham inn til avhør. Selv nekter han å reise tilbake til Sverige fordi han frykter han da vil bli utlevert til USA og stilt for retten på grunn av publiseringen av de lekkede dokumentene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere