*Nettavisen* Nyheter.

Britisk hysj-sjef: - Vi avverget at Iran ble atommakt

London (NTB-AFP): Britiske agenter har forhindret Iran i å skaffe seg atomvåpen, sier sjefen for Storbritannias etterretningstjeneste i utlandet MI6. Men Sir John Sawers tror regimet i Teheran likevel vil få slike våpen.

Sawers sier ifølge London-avisen Daily Telegraph at hvis det ikke hadde vært for de britiske agentenes arbeid, kunne Iran hatt kjernefysiske våpen allerede i 2008. I stedet vil iranerne nå først få slik slagkraft i 2014, spår han.

Han mener at når og hvis det skjer, blir verden et langt farligere sted. - Jeg tror det blir svært vanskelig for enhver statsminister i Israel eller president i USA å leve med et Iran som har atomvåpen, sier Sawers.

MI6-sjefens spådom ble ifølge en artikkel i Daily Telegraph fredag satt fram på et lukket møte med rundt 100 toppbyråkrater i London i juni. Dette var bare den andre gangen han ytret seg såpass åpent, siden han ble utnevnt til etterretningssjef i 2009.

Iran benekter at landet forsøker å skaffe seg atomvåpen, og sier hensikten med landets kjernefysiske program bare er å skaffe teknologi til atomkraftverk. USA, Israel, Storbritannia og andre vestlige land tror ikke på dette. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag