*Nettavisen* Nyheter.

Britisk minister: - Flom skyldes klimaendringer

London (NTB-AFP): Klimaendringer er en medvirkende årsak til flommen i Storbritannia, mener den britiske forsvarsministeren Philip Hammond.

17.02.14 10:08

- Klimaet endrer seg, noe som åpenbart er en faktor i værmønsteret vi ser. Dette er grunnen til at vi investerer betydelige pengesummer i å styrke flomvernet, sa ministeren søndag.

Han fikk støtte fra Ed Miliband, lederen for opposisjonspartiet Labour. Han mener det dårlige været skyldes klimaendringer og at regjeringen må behandle global oppvarming som et spørsmål om nasjonal sikkerhet.

Britiske myndigheter har sendt ut flere hundre flomvarsler, og 3.000 soldater er kalt ut for å begrense skadene. Prinsene William og Harry var med og lempet sandsekker sammen med en gruppe soldater for å beskytte en landsby ved Windsor Castle før helgen.

Søndag stanset endelig regnet som lenge har høljet ned over England. Men det ventes at vannstanden vil stige mange steder tross oppholdsværet. Storbritannia sliter i tillegg med ettervirkningene av flere stormer som har rammet landet de siste ukene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.