RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk minister: – IS-krigere bør elimineres


Forsvarsminister Gavin Williamson mener briter som har kjempet for IS, aldri bør få slippe inn i landet igjen. Bildet er fra et møte Williamson nylig hadde med sin amerikanske kollega Jim Mattis.
Forsvarsminister Gavin Williamson mener briter som har kjempet for IS, aldri bør få slippe inn i landet igjen. Bildet er fra et møte Williamson nylig hadde med sin amerikanske kollega Jim Mattis. Foto: Rick Findler (PA / AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Storbritannias forsvarsminister Gavin Williamson sier i et avisintervju at briter som har kjempet for IS, bør tilintetgjøres og ikke få lov til å komme hjem.

– Mitt syn er ganske enkelt at en død terrorist ikke kan skade Storbritannia. Ingen terrorister, enten de kommer herfra eller fra andre steder, bør noensinne slippe inn i landet, sier Williamson i et intervju med avisen Daily Mail torsdag.

– Vi bør gjør alt vi kan for å tilintetgjøre og eliminere slike trusler, legger han til.

Det er anslått at 800 britiske borgere har reist for å kjempe i Irak og Syria. 130 er drept, og rundt 430 har kommet tilbake, mens 270 fortsatt befinner seg i Midtøsten. Britiske fremmedkrigere ble for alvor et tema etter Mohammed Emwazi – som fikk tilnavnet «Jihadi John» – dukket opp i flere propagandavideoer der han tilsynelatende skar halsen over og halshogde flere gisler.

Williamson tok over forsvarsdepartementet forrige måned og har lovet at fremmedkrigere som har flyktet til tredjeland, skal spores opp og nektes å komme tilbake til Storbritannia.

– Vi må sørge for at vi fortsetter å jage dem etter at de deler seg opp og blir spredd utover Irak, Syria og andre områder. Vi må sørge for at de ikke finner en trygg havn, at de ikke kan seg til andre land og fortsette å fremme hatet sitt og dødskulten sin, sier ministeren.

Intervjuet skjedde bare timer etter at to menn ble fremstilt for en domstol, siktet for å ha planlagt et angrep for å drepe statsminister Theresa May.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere