RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk minister frykter ekstremisme i EU

Berlin (NTB-AFP): Europa kan bli rammet av en bølge av høyreekstremisme hvis ikke landene i eurosonen greier å løse sine problemer, advarer Storbritannias visestatsminister. Bølgen vil i så fall skylle inn over hele EU, sier Nick Clegg.

Clegg, som tilhører sentrumspartiet liberaldemokratene, sier til det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel at nasjonalister og andre ytterliggående høyrekrefter vil tjene på en fortsatt krise i land som bruker EUs felles valuta. Fremmedfiendtligheten vil vokse, spår han.

- Vi vil oppleve at nasjonalistiske, fremmedfiendtlige og ekstreme bevegelser i hele EU-området vokser, sier Clegg. - Kontinentets historie forteller oss at blandingen av økonomisk usikkerhet og politisk lammelse er en oppskrift på katastrofe, framholder han.

- Som lidenskapelig liberaler og proeuropeer mener jeg det ville være en katastrofe hvis mangel på handlekraft gir økt innflytelse til ytre høyre eller ytre venstre. Men det er den veien det ser ut til å gå, fortsetter den britiske visestatsministeren.

EU fortsetter sitt arbeid for å dempe problemene i de kriserammede landene. Kommissær for regionalpolitikk Johannes Hahn opplyste mandag at Spania vil få raskere tilgang enn tidligere planlagt til EU-midler verdt nesten en milliard euro eller 7,6 milliarder kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere