RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk minister med fingeren på «atomknappen»

London (NTB-AFP): Storbritannias næringsminister truer med gå av og trekke regjeringen med seg i fallet om han blir presset for langt, skriver avisa The Daily Telegraph.

Næringsminister Vince Cable fra partiet Liberaldemokratene har ifølge avisa betegnet situasjonen i den britiske koalisjonsregjeringen som en «krig». Han har truet med å bruke «atomalternativet» - altså å trekke seg - dersom koalisjonspartneren De konservative presser ham for langt.

Uttalelsene skal næringsministeren ha kommet med privat, overfor journalister som utga seg for å være vanlige velgere.

- Jeg har atomalternativet. Det er som å utkjempe en krig. De vet jeg har atomvåpen, men ingen konvensjonelle våpen. Hvis de presser meg for langt, kan jeg gå av og trekke regjeringen med meg i fallet, og det vet de. Så det er et spørsmål om hvordan man kan bruke dette våpenet smart uten å bli trukket inn i en krig som kan ødelegge oss alle. Den er en nokså vanskelig situasjon å være i, så jeg velger mine kamper med omhu, skal han ha sagt.

I en pressemelding mandag kveld beklaget Vince Cable uttalelsene. Saken er pinlig, fastslo han.

- Jeg har ingen planer om å forlate regjeringen. Jeg er stolt av hva den oppnår, og jeg vil fortsette å delta for fullt, heter det i uttalelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere