*Nettavisen* Nyheter.

Britisk mor risikerer to års fengsel og en kjempebot på grunn av et gammelt Facebook-innlegg

Foto: Montasje/NTB scanpix/Detained in Dubai

Laleh Sharavesh var svært krass mot eksmannens nye kone på Facebook. Det kan koste henne svært dyrt.

08.04.19 16:02

Den britiske kvinnen ble arrestert i Dubai, 10. mars i år, da hun ankom De forente arabiske emirater for å være med i begravelsen av eksen.

55-åringen ble arrestert sammen med sin 14 år gamle datter Paris. Datteren fikk lov til å reise tilbake til Storbritannia, men Sharavesh ble holdt igjen av myndighetene. Passet hennes ble konfiskert, og advokatene hevder nå at hun risikerer opptil to år i fengsel og en bot på 50.000 britiske pund (tilsvarende 560.000 kroner).

Kona til eksmannen hennes hadde klaget på et Facebook-innlegg fra 2016, hvor Sharavesh hadde skrevet at hun var en «hest». I en annen kommentar skrev hun også at eksmannen var en «idiot». Saken er omtalt i flere britiske medier, deriblant Daily Mail og Evening Standard.

- Jeg er redd. Jeg klarer verken sove eller spise. Jeg har gått ned to kjolestørrelser på grunn av stresset. Og datteren min gråter seg selv i søvne hver natt. Vi er så nære hverandre, spesielt etter at faren hennes forlot oss. Det knuser hjertet mitt å være fraskilt fra henne, sier 55-åringen i en pressemelding fra organisasjonen «Detained in Dubai».

Organisasjonen bistår utenlandske statsborgere som har fått juridiske problemer i De forente arabiske emirater.

Sharavesh har allerede vært i retten, og må snart møte opp i retten igjen uten at hun har troa på at det vil bli en positiv opplevelse.

- Jeg har vært i retten en gang, hvor jeg ikke fikk lov til å forsvare meg selv. Nå må jeg møte opp igjen torsdag 11. april, hvor jeg kan få en bot jeg aldri kan betale, pluss at jeg kan få en fengselsstraff, forteller kvinnen videre i pressemeldingen.

Tenkte ikke noe mer over det

Facebook-innlegget som gir henne trøbbel nå ble skrevet på persisk, mens hun bodde i Storbritannia. I Facebook-innlegget skrev 55-åringen følgende: «Jeg håper du går under, din idiot», og «du forlot meg for denne hesten».

Klikk på bildet for å forstørre.

KAN FÅ FENGSEL: På grunn av dette Facebook-innlegget fra 2016, risikerer Laleh Sharavesh opptil to år i fengsel. Foto: (Detained in Dubai via Mynewsdesk)

Etter at hun postet innlegget tenkte ikke Sharavesh noe mer over det, siden eksmannen og hans nye kone bodde langt unna i Dubai.

Lite visste hun at myndighetene i Dubai har svært strenge sosiale medier-lover. I byen kan «kontroversielle» innlegg på sosiale medier være grunnlag nok for å bli arrestert.

Les også: Bloggere kritiseres for sponset Norwegian-tur til Dubai. Slik svarer Anniken Jørgensen

55-åringen forteller at Facebook-innlegget ble skrevet i ren frustrasjon etter å ha vært gift med eksmannen i 18 år.

- Jeg vet at jeg ikke burde ha skrevet dette. Jeg burde ha oppført meg bedre, men jeg var sint og følte meg bedratt. Etter 18 års ekteskap med mye tid sammen, giftet han seg så raskt etter bruddet. Han hadde til og med ikke respekt nok til å fortelle meg dette på forhånd, sier Sharavesh.

- Livet mitt er i ruiner

55-åringen forteller at hun nå går gjennom en svært tøff tid, og at hennes arrestasjon i Dubai har gitt alvorlige konsekvenser på hjemmebane i Storbritannia også.

- Jeg har mistet jobben min hjemme, og på grunn av dette er jeg i ferd med å miste leiligheten min. Jeg har også satt meg i en gjeld på nesten 60.000 kroner overfor familien min, og jeg er separert fra min datter. Livet mitt er i ruiner, sier Sharavesh.

Radha Stirling, som er advokat og administrerende direktør i «Detained in Dubai», representerer Sharavesh i denne saken. Hun forteller i pressemeldingen at hun prøver å få til diplomatiske diskusjoner mellom De forente arabiske emirater og Storbritannia, slik at 55-åringen kan returnere trygt tilbake.

Hun har også en oppfordring til Sheikh Mohammed, som er landets statsminister, om å sørge for at 55-åringen kan dra hjem og gjenforenes med datteren sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.