RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk nei til boreforbud i Arktis

London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannias regjering motsetter seg et forbud mot boring etter olje og gass i Arktis. Regjeringen avviser et forslag fra en komité i Parlamentet om å forby all letevirksomhet i det sårbare arktiske miljøet.

Norge, Russland, USA og andre medlemmer av Arktisk råd er villige til å godta forsiktig letevirksomhet i regionen. I Storbritannia, som har status som observatør i rådet, gikk en parlamentskomité i fjor inn for å stanse all slik virksomhet.

Men ifølge utenriksdepartementet i London går britene nå offisielt inn for å tillate virksomheten. Betingelsen er at det stilles klare krav om tiltak for å avverge utblåsninger og utslipp, og for å beskytte det biologiske mangfoldet, meldte nyhetsbyrået Reuters tirsdag.

- Slike tiltak, kombinert med effektive og ærgjerrige internasjonale inngrep for å redusere utslippene av drivhusgasser, vil kunne beskytte miljøet i Arktis effektivt. Disse tiltakene vil trolig være mer effektive enn et arbeid for fullstendig borestans, heter det i en britisk rapport.

Arktis vil ifølge en norsk rapport fra i fjor trolig bare spille en marginal rolle i den framtidige globale energiproduksjonen. Årsaken er at produksjonskostnadene i disse svært værharde områdene blir uforholdsmessig høye. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere