RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk oldemor fikk streng straff for gullfisksalg

London (NTB): En 66 år gammel britisk oldemor har fått en bot på 9.000 kroner og er også idømt portforbud og elektronisk fotlenke etter å ha solgt gullfisk til en mindreårig.

Joan Higgins eier og driver en dyrebutikk i Manchester, sammen med sønnen Mark. I juli i fjor ble hun tatt på fersken av en sivilkledd politispaner, da hun solgte en gullfisk til en 14-åring som var sendt inn i butikken av politiet.

Storbritannia vedtok i 2006 en ny og streng dyrevernlov som slår fast at det ikke er lov å selge gullfisk eller andre kjæledyr til noen under 16 år. Brudd på loven kan straffes med opptil ett års fengsel.

Takket være sin høye alder slapp Higgins fengselsstraff, men Trafford Magistrates Court i Manchester valgte i stedet å gi henne en solid bot og i tillegg utstyre henne med elektronisk fotlenke og gi henne portforbud etter mørkets frambrudd, skriver The Daily Telegraph.

Straffesaken mot Higgins har pågått i åtte måneder og har kostet britiske skattebetalere dyrt. Sønnen, som selv ble dømt til 120 dagers samfunnstjeneste og en bot på 6.800 kroner, vet knapt om han skal le eller gråte.

Mark Higgins beskriver rettssaken som «en farse» og viser til at moren nå vil gå glipp av sin ukentlige bingokveld. Fotlenken gjør at hun heller ikke kan sitte barnevakt for sitt nyfødte oldebarn, påpeker han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere