RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk oljeminiputt fyller krigskassen

Sist oppdatert:
Det Aberdeen-baserte oljeselskapet Venture Production benytter nå den høye oljeprisen til å fylle på kontantbeholdning og krigskassen
Venture Production som er en av de etter hvert mange uavhengig mindre oljeaktørene på britisk sokkel planlegger å hente inn 26,5 millioner pund, eller 325 millioner kroner.

Midlene skal gå til både et aggressivt investeringsprogram på britisk sokkel og til krigskassen for fremtidig oppkjøp.

- Vi henter en moderat andel egenkapital nå for å styrke balansen. Selv om oljeprisen ser veldig sterk ut, har den vært volatile tidligere og vi ønsker ikke å ha for mye gjeld. Det gir oss også krutt til å gjøre oppkjøp, sier konsernsjef Mike Wagstaff i en kommentar.

Venture Production har et investeringsprogram på 100 millioner pund i andre halvår i år og deretter omkring 84-98 millioner neste år før det faller til 56 millioner i 2006. Mye av midlene vil gå til utbyggingen av Annabel-feltet på britisk sokkel, samt Sycamore og Gadwall.

Venture kjøpte nylig opp resterende andeler i feltene Sycamore, Birch og Larch på britisk sokkel for 28 millioner pund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere