Gå til sidens hovedinnhold

Britisk politiker med sjokk-uttalelse om Putin

- Briljant.

Nigel Farage, lederen for United Kingdom Independence Party, kommer med sjokkuttalelser i et nytt intervju med GQ.

Der hyller han Valdimir Putins egenskaper som leder og for måten han håndterte borgerkrigen i Syria.

- Briljant

På spørsmål om hvilken verdensleder han beundrer mest, svarer Farage følgende:

- Som en leder, ikke som menneske, vil jeg si Putin. Måten han taklet hele Syria-saken. Briljant. Ikke at jeg er enig med ham politisk. Hvor mange journalister sitter fengslet nå? sier han, ifølge The Independent.

Russland har i mange år vært en nær alliert av det syriske regimet og har flere ganger lagt ned veto mot en FN-resolusjon om situasjonen i Syria. Putins våpenleveranser til Assad-regimet har vært helt avgjørende for at den syriske diktatoren har hatt muligheten til å klamre seg til makten så lenge som han har gjort. Samtidig spilte Putin en helt avgjørende rolle i forhandlingene som endte med at Assad omsider ga opp sitt arsenal av kjemiske våpen.

Farage sitt parti, UKIP fikk 3,1 prosent av stemmene ved valget i 2010 men fikk ingen mandater til Parlamentet. Likevel har de fått 12 mandater til Europaparlamentet og er den tredje største delegasjonen i Storbritannia, så Farage er ingen hvem som helst i britisk offentlighet.

Uttalelsene hans kommer i kjølvannet av en debatt med den britiske visestatsministeren Nick Clegg, der UKIP-lederen raste mot EU for å være svake i forbindelse med Syria og Ukraina-krisene og at EU hadde blod på fingrene.

Les også:- Putin har 50.000 stridsklare soldater

Viser hvor ekstreme mennesker kan bli

I intervjuet med GQ understreket Farage at han ikke støttet russernes anneksjon av Krim-halvøya, men som han sier: «Hvis du pirker i den russiske bjørnen med en pinne, så vil den reagere».

Nick Clegg beskriver uttalelsene til politiker-kollegaen som «perverse» og legger til:

- Det viser hvor ekstreme mennesker kan bli når hatet mot EU blir så altkonsumerende at du ender opp med å støtte Putin for å illustrere et poeng, sier han, ifølge Daily Mail.

I det samme intervjuet trøkker Farage også skikkelig til etter spørsmål om han han synes om Putins tyske kollega, Angela Merkel.

- Hun er utrolig kald. Som jeg alltid sier, og jeg er enig i at dette er ganske frekt, men uansett hva du synes om det offentlige bildet av Merkel, så er hun enda mer miserabel privat. Jeg liker mer utadvendte folk.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken