RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk sokkel i medvind bra for seismikk

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige Nor Equities mener at seismikkselskapene ligger i fremste rekke til å få gleden av den sterke interessen for nye lisenser å britisk sokkel
Ifølge et notat sendt ut til GNEs kunder tirsdag er det både den kraftige økningen antallet lisensøknader men også endringen i typen lisensøkere som er positivt for seismikkselskapene og resten av oljeserviceindustrien.

Det ble i går kjent at årets lisensrunde på britisk sokkel blir den mest etterspurte siden 1970-tallet. totalt har 75 selskapet lagt inn søknader på tilsammen 140 blokker. Les mer: Nordsjøen i skuddet igjen etter britiske tiltak(Ny)

Av de 75 søkerne er 36 potensielle nykommere på britisk sokkel.

- Sammensetningen i søknadsmassen endrer seg gradvis fra majors til independents. Det kan på mange måter være en fordel, da independents kan være raskere til å ta beslutninger og prioritere Nordsjøen høyere enn hva majors gjør, skriver GNE i en kommentar til søknadene tirsdag morgen.

GNE mener at det er spesielt seismikkselskapene som vil tjene på at det kommer flere selskaper inn på sokkelen, men det er også positivt for riggselskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere