RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britisk TV-journalist død

Sist oppdatert:
Den engelske Sky News-journalisten James Forlong, er funnet død. Han ble tvunget til å gå fra stillingen sin i Sky News Channel i sommer.

Storbritannia opplever dødsfallet som et ekko av Kelly-saken. Forskeren David Kelly ble funnet død etter et innslag på BBC i forbindelse med Irak-krigen. Politiet i London bekrefter at Forlong er død, men forteller ingen detaljer.

Forlong ble tvunget til å gå fra stillingen i sommer etter beskyldninger om falske reportasjer fra krigen i Irak. En av TV-rapportene hans viste at en britisk ubåt gjorde seg klar til å skyte kryssmissiler. Men et BBC TV-team som også filmet samtidig sa at det hele ble iscenesatt etter en forespørsel fra fotografen fra Sky News.

Forlong brukte også arkivbilder som viste kryssraketter, men det ble aldri brukt slike raketter mot Bagdad.

Sky News Channel sa i sommer at Forlong selv hadde valgt å si opp jobben da hans falske rapport var til skade for kanalens omdømme og integritet. Kanalen er den del av Rupert Murdoch News Corp-konserner.

Han ble funnet i sin bolig på Hove i den sørøstlige England på lørdagsmorgen. Forlong ble 44 år.

- Dette er en personlig tragedie for familien til James Forlong og alle i Sky News Channel viser dyp sympati med hans kone og barn, sa sjefen i Sky News Nick Pollard i en uttalelse til pressen i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere