RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britiske kjendiser for retten for overgrep

London (NTB-Reuters-AFP): To britiske kjendiser er stilt for retten for seksuelt misbruk av unge fans. Begge er veteraner fra radio og fjernsyn i Storbritannia, og anklagene mot dem har svekket tilliten til landets medier.

Dave Lee Travis, som på 1970- og 80-tallet var en av rikskringkastingen BBCs mest populære platepratere, ble tirsdag framstilt for retten i London. Tiltalen mot ham gjelder overgrep mot elleve piker og kvinner fra 15-årsalderen og oppover i årene 1976 til 2008.

Samme dag møtte skuespilleren William Roache, som nå er 81 år gammel, for en domstol i Preston nordvest i England der han er tiltalt for voldtekt og andre grove overgrep. Overgrepene skal ha skjedd mellom 1965 og 1971, og de fem ofrene var mellom 11 og 16 år gamle.

Roache har spilt Ken Barlow i Coronation Street, britisk TVs kanskje mest kjente såpeopera, siden den første episoden ble tatt opp i 1960. Ifølge tiltalen utnyttet han sin berømmelse og popularitet til å komme i kontakt med ofrene.

BBC er fra før av rammet av avsløringene om at den nå avdøde rikskjendisen Jimmy Savile forgrep seg på hundrevis av barn, mange av dem i selskapets egne lokaler. Enkelte britiske kjendiser advarer nå om fare for en heksejakt som også kan ramme uskyldige. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere