Britiske mediekjendiser må i retten for snoking

London (NTB-AFP-DPA): De britiske mediekjendisene Rebekah Brooks og Andy Coulson unngår ikke tiltale for telefonsnoking. De og tre andre må møte for retten og svare for sine arbeidsmetoder.

En ankedomstol i London avviste fredag kravet fra de fem om at saken må henlegges og nektet dem også å bringe saken inn for Storbritannias høyesterett. Alle fem nektet for å ha stått bak ulovlig avlytting av en rekke personers telefonsvarere i årene fra 2000 til 2006.

De argumenterte med at det ikke kunne være ulovlig å lytte til beskjeder på svarere etter at den egentlige mottakeren først hadde lyttet til dem, noe ankedomstolen ikke ville være med på.

- Det knytter seg ingen juridisk usikkerhet til siktelsen, sa dommeren.

Rebekah Brooks var redaktør for søndagsavisen News of The World, som i sin tid var Storbritannias mest solgte avis. Den ble lagt ned i juli 2011 etter at det ble avslørt hvilke metoder redaktørene og journalistene brukte da de laget sine skandaleoppslag.

Andy Coulson tok over etter Rebekah Brooks i News of the World og ble senere mediesjef for Storbritannias statsminister David Cameron. Han måtte gå av etter avsløringene, som ble en politisk belastning for statsministeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.