RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Britiske parlamentarikere skeptiske til khatforbud

London (NTB-Reuters): Innenrikskomiteen i Parlamentet sier nei til den britiske regjeringens forslag om å forby khat. Det finnes ingen gode grunner for et forbud, mener komiteen.

Storbritannias regjering foreslo i juli å forby khat, som allerede er forbudt i mange andre europeiske land, deriblant Norge.

Men parlamentarikerne i Home Affairs Committee er skeptiske. Det finnes ingen beviser for medisinske eller sosiale skadevirkninger av khattygging som kan rettferdiggjøre et forbud, mener de.

Samtidig frykter parlamentarikerne at et forbud vil kunne føre til et økt konfliktnivå mellom britisk politi og innvandrere som tygger khat, og da spesielt somaliere. Et britisk forbud kan dessuten bli tatt ille opp i Kenya, hvor dyrking av khat er en viktig inntektskilde i flere regioner.

Innenriksminister Theresa May har sagt at målet med forbudet er å forhindre at Storbritannia brukes som transittland for ulovlig smugling av khat til andre land hvor det mildt narkotiske stoffet er forbudt. Samtidig finnes det ifølge henne beviser for at khat kan knyttes til svekket prestasjonsevne og vanskelige familieforhold.

Parlamentskomiteen mener derimot at problemene kan løses ved at det i stedet innføres en lisensordning for lovlig import av khat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere