*Nettavisen* Nyheter.

Britiske prins George døpes 23. oktober

London (NTB-AFP-DPA): Lille prins George av Storbritannia skal døpes 23. oktober, opplyser det britiske hoffet. Dåpen finner sted i kapellet ved St. James's-slottet i London, heter det i en kunngjøring.

Den anglikanske kirkes overhode, erkebiskopen av Canterbury Justin Welby, skal forrette og foreta dåpshandlingen, kunngjorde hoffet fredag. Prins George, som er den tredje i arvefølgen til den britiske tronen, ble født 22. juli.

- Valget av dåpssted strider mot tradisjonene i nyere tid, skrev Daily Telegraph fredag.

Avisen påpekte at mens britiske kongelige oftest blir døpt i Buckingham Palace, skal George døpes i kapellet der hans bestemor prinsesse Diana lå på lit de parade etter sin død i 1997.

Dåpen blir en privat seremoni, og fotografene vil først få slippe til når den er over, het det i kunngjøringen fra hoffet. Navnene på prinsens gudmødre og gudfedre vil først bli offentliggjort senere, ble det opplyst.

Men britiske medier antar at Georges onkel Harry, bror av prins William, skal være fadder. Det antas også at mamma Catherines søster Pippa - som selv er britisk rikskjendis - vil bli bedt om å ta på seg fadderoppdraget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.