RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO/Frantzesco Kangaris

Britiske skattebetalere venter spent

Sist oppdatert:
Storbritannias nye finansminister har slipt kniven. Britiske medier skriver om «budsjettblodbad».

Tirsdag legger Storbritannias finansminister George Osborne fram forslaget om budsjettkutt og skatteskjerpelser. Alle har ventet en økonomisk hestekur fra David Camerons koalisjonsregjering, som nå har ansvaret for å bringe øyrikets økonomi på fote igjen, men hvor ille blir det?

Skjermer de med lavest inntekt
Den gode nyheten, for enkelte, er at mange med lav inntekt vil slippe unna inntektsskatten. Her heves grensen for når du må betale inntektsskatt, ifølge lekkasjene som skal sukre pillen før budsjettforslaget legges fram.

«Osborne tax shift to soften Budget», skriver The Financial Times og peker på at 900.000 briter med lav inntekt kan slippe lettere unna.

«Budget to take 850.000 out of income tax», skriver The Guardian på sin forside.

Andre medier fokuserer på at det tross lettelser for noen blir en real hestekur for mange.

Venter skattemisere
«Tax Misery Ahead for Brits», er overskriften på nettutgaven til Sky News der man spør seg om det blir et «budsjettblodbad».

«Smertefulle skatteskjerpelser er på vei for millioner av familier i et krisebudsjett som tar sikte på å kutte ned Storbritannias rekordunderskudd», heter det videre i artikkelen.

Storbritannias budsjett - minutt for minutt

Du kan følge fremleggelsen av statsbudsjettet direkte her

Sky News unplugged

Guardian Budget 2010 live

«Budget will be harshest for 30 years», skriver The Times på nett.

«George Osborne vil i dag hevde at det tøffeste budsjettet på 30 år vil skvise de rike mer enn det rammer de fattige», skriver avisa i sin kommentar.

- Vil også ramme middelklassen
Norske eksperter på britisk politikk tror Cameron-regjeringen legger opp til å fordele byrdene av hestekuren.

- Arbeidsledighetstallene og de sosiale virkningene kan bli like store som på 80-tallet, sier Storbritannia-kjenner Jan Erik Mustad ved Høgskolen i Agder til Dagsavisen. Men mens arbeidsklassen ble hardest rammet den gang, tror han innsparingene denne gang vil gripe inn i alle klasser.

- Denne gangen vil også folk i middelklassen miste jobben, og de vil rammes gjennom kutt i offentlige tjenester, sier Mustad til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere