*Nettavisen* Nyheter.

Britiske skolejenter skal ha giftet seg med IS-krigere

Nå skal to av de tre britiske tenåringene, Shamima Begun, Amira Abase og Kadiza Sultana, ha giftet seg med menn fra IS. Her går de gjennom sikkerhetskontrollen på Gatwick-flyplassen i London før de fløy til Tyrkia 17. februar. Foto: Handout (Reuters)

To av de tre britiske skolejentene som dro til Syria, skal ha giftet seg med menn fra terroristgruppen.

04.07.15 22:04

Tre britiske skolejenter sluttet i vinter til Den islamske staten (IS) i Syria. Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) og Amira Abase (15) stakk av og tok et fly til Istanbul 17. februar, og har fremdeles ikke returnert til London.

Les også: Video viser britiske skolejenter på vei til Syria

To av de tre skal nå ha giftet seg med menn fra terroristgruppen, i en sermoni godkjent av IS' ledelse. Det sier jentenes familier til The Guardian.

Plukket ektemann fra katalog

Jentene skal ha fått utdelt en «katalog» med en oversikt over alle mennene i terroristgruppen som egnet seg for ekteskap, og skal selv ha fått lov til å plukke ut hver sin utvalgte.

Alle tre lever fremdeles i den syriske byen Raqqa, IS' høyborg i det krigsherjede landet, men sier til familien at de har bodd fra hverandre i ukesvis - da de to lever med sine ektefeller.

Advokat Tasnime Akunjee sier at familiene er i sorg etter at de fikk høre om giftemålene.

Lever i håpet

Fredag kveld denne uken postet Daily Telegraph et videoklipp, filmet for åtte uker sider, av tre jenter på shopping kontrollert av en bevæpnet kvinne. Nå spekuleres det i om dette kan være de britiske skolejentene.

(Artikkelen fortsetter under videoen)


Akunjee sier at familiene tviler på at dette stemmer, da filmingen fant sted på et tidspunkt etter at jentene hadde flyttet hver for seg.

- De som er gift er dessuten i regi av deres ektemann, og sannsynligvis ikke en kvinnelig leder, sier hun til The Guardian. Avisen skriver at familiene fremdeles lever i håpet om at døtrene ønsker å komme hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.