RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brix forlenger med VIF og leies ut

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga og Sogndal har i dag blitt enige om en utlånsavtale for Kristan Brix (17), som i første omgang strekker seg til 9.juni, men med opsjon på forlengelse ut året. Samtidig har Brix forlenget sin kontrakt med VIF.

- Vi har blitt enige med Sogndal om å leie ut Kristian Brix dit, i første omgang til og med 9.juni. Da skal det gjøres opp en status. Intensjonen er ut 2008, men vi vil kvalitetssikret at han spiller fast for Sogndal og at skolegangen hans går som den skal, forklarer sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

- Sogndal har gitt klar beskjed om at han skal satses på i startelleveren, samtidig som de har lovet å følge opp at han tar var på skolegangen sin. Han er tross alt kun i andre klasse på gymnaset. Skulle noen av disse tingene ikke gå som planlagt, eller om vi får virkelig bruk for han i Tippeligaen, kan vi hente han tilbake i sommer.

God utviklingsarena
Dermed gjør Brix som blant annet Jørgen Horn har gjort før han, tar en periode i Adeccoligaen for å spille fast fotball på et høyere nivå enn rekruttlaget til Vålerenga kan gi.

- Vi gjør dette for å gi en ung og fremadstormende spiller en god utviklingsarena. Vi har gjort det tidligere med gode resultater. Vi tror Adeccoligaen er en bedre arena for Kristian å utvikle seg på nå, i forhold til spilletiden vi tror han hadde fått her, sier Aalbu.

- Hvis man ser på store klubber rundt i verden, gjør flere klubber det på denne måten, og får tilbake spillere som har utviklet seg til det bedre. Vi tenker på spillerens beste og plasserer de i forhold til timing både for spiller og klubb, og jeg ser heller ikke bort fra at dette kan skje med andre i stallen vår.

Spilleren selv gleder seg til å ta fatt på utfordringen i Sogndal.

- Kristian har sagt at han gleder seg og at han tar utfordringen på strak arm. Han gleder seg til å spille på et høyere nivå enn hva han hadde fått i Vålerenga. Adeccoligaen er nok en veldig bra arena i forhold til hans alder og kvalitet nå.

Aalbu avslutter med å fortelle at Brix samme dag som utlånsavtalen ble kjent også har forlenget sin kontrakt med Vålerenga, til å gjelde ut 2010-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere