Bro kollapset over bil i Trondheim

En bro ved IKEA i Trondheim kollapset onsdag. En bil befant seg under, og 6 personer er foreløpig brakt til sykehus

En bro ved IKEA i Trondheim kollapset onsdag. En bil befant seg under, og 6 personer er foreløpig brakt til sykehus Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

To personer på sykehus etter brukollaps i Trondheim.

08.05.13 18:26

Trondheim (NTB): Minst en person sitter fastklemt i en bil som passerte da en bru under oppføring kollapset på Leangen i Trondheim onsdag ettermiddag. To personer ligger på sykehus med moderate skader.

Ulykken skjedde ved 14.30-tiden ved Leangen travbane. Ved 17-tiden jobbet fortsatt redningsmannskaper med kranbiler og gravemaskiner for å få bort bygningsmassene.

- Vi har lokalisert en bil, og dette er trolig en bil som passerte den trafikkerte veien under brua da ulykken skjedde. Vi regner med at det er minimum en person i bilen, sier Lars Melvold ved operasjonssentralen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

TIPS? Kontakt Vaktsjef@Nettavisen.no

Det ble opprinnelig meldt at seks personer ble fraktet til sykehus etter ulykken, men politiet har nå nedjustert tallet til fire. St. Olavs hospital i Trondheim melder at to av disse er innlagt med moderate skader, mens to er sendt videre til legevakt.

Store bygningsmasser
Brua kollapset på midten, og falt ned over veibanen ved Leangen i Trondheim. Bygningsarbeidere jobbet med fylling av betong i en forskaling på brua da ulykken skjedde.

Gravemaskiner ved anlegget gikk raskt i gang med redningsarbeidet etter ulykken. Etter hvert fikk politiet også rekvirert større kranbiler for å få bort det sammenraste bygningsmaterialet.

- Det er snakk om veldig mye masse, med stor tyngde, sier Melvold til NTB.

Hang i lufta
Anders Pedersen, som passerte stedet kort etter ulykken, betegner situasjonen som kaotisk og uvirkelig overfor Adresseavisen.

- En dame i gul vest, sannsynligvis fra entreprenørselskapet, dirigerer trafikken på stedet. «Det er et helvete», ropte damen til andre da jeg passerte henne, sier han.

Tonje Frengen var på jobb i et bygg rett ved bygningsplassen da ulykken skjedde.

- Det første jeg la merke til, var at brua var formet som en U. Og midt i U-en hang det en mann kledd i gult. Han hang over det som var rast ned, to-tre meter over bakken, sier Frengen

Under konstruksjon
Årsaken til ulykken er foreløpig ukjent. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om sikkerhetsvurderingene rundt å holde den ofte tett trafikkerte veien åpen mens betongfylling pågikk på den nye brua.

Innsatslederen på stedet sier til TV 2 at ulykken trolig ville rammet flere hvis den hadde skjedd bare en time senere, da veien, som blant annet fører til flyplassen Værnes, er mer trafikkert.

Veien, som går inn på E6 rett ved ulykkesstedet, forblir stengt utover kvelden.

Ny dødsulykke
Arbeidstilsynet er koblet inn, og ankom stedet onsdag ettermiddag.

Firmaet Reinertsen er entreprenør på anlegget. Samme selskap opplevde i fjor at en polsk bygningsarbeider døde under oppføring av et bygg på Brattøra, ifølge Adresseavisen.

Politiet i Sør-Trøndelag har opprettet et pårørendenummer på 73 89 94 00 etter ulykken. Det er også opprettet et mottakssenter på Royal Garden hotell, hvor kommunens kriseteam er til stede.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.