RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Broadsheets vil gi leserne tabloid

Sist oppdatert:
Independent har den siste tiden tilbudt sine London-lesere avisen i to formater. Nå vurderer flere av konkurrentene det samme.

De siste ukene har Londons innbyggere kunnet velge mellom anerkjente Independent i fullformat og tabloid. Redaktør Simon Kelner regner med en salgsøkning på mellom seks og syv prosent i oktober, som er den første hele måneden avisen har tilbudt Londonerne avisen i tabloidformat, i tillegg til fullformatet avisen har hatt siden oppstarten.

Nå vurderer to av konkurrentene det samme, skriver det britiske fagbladet Press Gazette.

The Daily Telegraph er en av fullformatavisene som nå vurderer å tilby avisen i tabloid i tillegg til det gamle formatet.

- Det som er interessant er at alle plutselig har blitt veldig åpne om dette. Vi har lagd en dummy og den ser veldig bra ut. The Times har også gjort en dummy, sier redaksjonell direktør i The Daily Telegraph til Press Gazette.

- Argumentet for The Telegraph til å gjøre dette, er litt mer komplisert enn for The Independent fordi vi er en markedsleder, så det er ikke det samme presset på oss for å gjøre noe, sier han videre og legger til:

- Det er en dummy som ser dobbelt så god ut som The Independent sin, men det er en fare for at vi blir for ivrige og glemmer fordelene det er med å være markedsleder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere