RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brocken glad for VIF-retur

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Det er ikke mange år siden David Brocken avsluttet sin spillerkarriere med seriegull i Vålerenga. Nå er han tilbake for å styre den defensive treningen i klubben.

Brocken fikk to sesonger som høyreback i Vålerenga, og leverte varene i sesonger som ga sølv og gull i Tippeligaen.

- Det er godt å være tilbake i Vålerenga. Dette var en mulighet som kom litt tilfeldig. Jeg hadde planlagt å flytte til Norge, da kjæresten min og datteren min bor her, også hørte jeg litt rykter om satsningen til Vålerenga. Jeg snakket litt med blant annet Kjetil Siem, også har jeg hatt møter med Martin og Pål Breen. Ting skjedde ganske fort, men nå ser jeg fram til å starte i jobben, sier han til vif.no.

- Jeg liker strukturen i trenerteamet her. Vi tror på at alle spillere fortsatt kan lære noe. Fotball er et lagspill, men den individuelle spilleren blir mer og mer viktig. Fotballen utvikler seg veldig, og den utviklingen må vi følge om vi skal være profesjonelle. Jeg ser at det tenkes både kort- og langsiktig, og Vålerenga har helt klart et grunnlag til å bli et topplag i Norge.

Vålerenga har uttalt at de skal være ledende i Norden og unike i Europa innen 2013, og den veien mener Brocken klubben har klart å stake ut en god start på nå.

- Vålerenga blir mer internasjonale i tankesettet sitt. Jeg har hørt litt ideer om fremtiden, og det som planlegges her ser veldig bra ut. Det er basert på noe håndfast. Vi må se fremover, samtidig som vi tenker realistisk, og det mener jeg klubben får til bra slik man jobber nå.

Må beholde identiteten
Selv om det satses knallhardt både på leder- og spillersiden, er Brocken veldig klar på hva som blir viktig for Vålerenga framover.

- Vålerenga har det som skal til for å være et topplag. Jeg tror klubben lærte mye etter gullet i 2005 og det som har skjedd de siste to årene. Nå skal vi bygge opp igjen, og vi ser langsiktig. Det er viktig.

- Samtidig må vi beholde identiteten i klubben selv om det kommer nye ansikter inn. Klanen og supporterne her er det som gjør Vålerenga til det klubben er. Vi må bygge stein for stein, men aldri glemme hvem vi er, uansett hvordan det går, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere