Brødre dømt for gruppevoldtekt, eldstemann anker

To brødre er dømt til fengsel i fem år og tre måneder og fire år og seks måneder for grov voldtekt av en kvinne i Sogndal i februar i fjor.

08.03.19 19:46

I Sogn og Fjordane tingrett ble mennene også til å betale 175.000 kroner hver i oppreisning til kvinnen som er i 40-årene, skriver Bergens Tidende.

Forsvareren til den eldste av de to brødrene, advokat Louis Anda, sier hans klient stiller seg uforstående til dommen, og har bestemt seg for å anke.

– Min klient har allerede sagt at han vil anke saken. Fornærmede klarte ikke å gjenkjenne min klient i rettssalen. Det ble heller ikke funnet noe DNA-bevis fra min klient. Dette gjør at vi mener det ikke er grunnlag for at han blir dømt, og vi vil derfor anke saken, sier han til TV 2.

De to brødrene er begge i begynnelsen av 30-årene og var tiltalt sammen med en jevnaldrende tredje mann. De skal ha voldtatt kvinnen etter tur, den ene med en pute over nakken hennes. Kvinnen studerte i Sogndal og er fra en annen kommune på Vestlandet.

Mennene ble pågrepet og siktet i juni i fjor. De er kolleger, og er alle av utenlandsk opprinnelse. Tredjemann møtte ikke i rettssaken og er etterlyst internasjonalt.

Aktor, statsadvokat Rudolf Christoffersen bemerker at straffen ble litt lavere enn hans påstand, men at begge de tiltalte ble dømt for gruppevoldtekt i samsvar med tiltalen.

– Det er ingen tvil om at saken har vært en stor belastning for fornærmede. Hun er nå blitt trodd av retten, og det er alltid viktig for de fornærmede i denne type saker, skriver han i en kommentar til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.