*Nettavisen* Nyheter.

Brødre møter incestoffer i retten

Da den ene broren var ferdig med å forgripe seg på sin niese (8), tok faren hennes over, mener politiet. Om en uke møtes de i retten.

De angivelige overgrepene mot jenta skal ha skjedd i en periode på to år. Den nå 23 år gamle onkelen skal ha startet misbruket av niesen høsten 2002, men avsluttet det året etter.

Far overtok
Men marerittet skal ikke ha vært over for den da ni år gamle jenta, for faren hennes, onkelens bror, tok opp tråden der onkelen slapp, ifølge påtalemyndigheten.

I ytterligere ett år skal jenta ha utstått grusomme overgrep fra faren mens hun var hjemme hos ham i en av Bergens nabokommuner. Til slutt fortalte hun moren hva som skjedde under samværet med faren. Politiet ble øyeblikkelig koblet inn, og gjorde forsøk på å sikre biologiske spor. Ingen materiale ble funnet, men det ble likevel gjort funn som støtter jentas forklaring.

Innrømmer delvis
Onsdag i neste uke skal disse funnene presenteres for Midhordland tingrett. Da vil statsadvokaten i Hordaland også legge fram onkelens barnepornofilmsamling på 200 bilder og 197 filmer som inkluderer kjønnslige skildringer med barn. Han har delvis erkjent straffskyld for den alvorlige tiltalen, mens jentas far avviser alle påstander om incest.

- Min klient tar tiltalen svært tungt. Han hevder at han er uskyldig, men var forberedt på at det kunne bli tiltale etter en politietterforskning som har vart i ett år, sa den 38-årige farens forsvarer, Rolf Knutsen, til iBergen.no tidligere i vår.

Brødrene risikerer minst to års fengsel, dersom de dømmes etter tiltalen. I tillegg vil det reises krav om oppreising på 100.000 kroner fra hver av dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.