*Nettavisen* Nyheter.

Brodtkorp dropper Stortinget

Men Ernas tidligere stabssjef sier at hun gjerne hjelper til under høstens Stortingsvalg.

Julie Brodtkorb (38) var Erna Solbergs stabssjef ved valget i 2009 da Høyrelederen skiftet profil og gjenreiste partiet etter katastrofevalget i 2005. Siden forrige Stortingsvalg har Brodtkorb forsøkt å markere seg som politiker. Nå sier hun til VG at det ikke er aktuelt for henne å stille som kandidat før stortingsvalget til høsten.

Brodtkorb har meddelt nominasjonskomiteen at hun kan stå på nominasjonslista, men at hun ikke vil gå for en sikker plass. Hun ønsker heller ikke å ende opp som vararepresentant.

- Min begrunnelse er at det er veldig mange gode kandidater som ønsker seg inn for Oslo Høyre. gode politikere tenker ikke på egennytte, men på hva som er det beste for partiet, sier hun.

Selv har Brodtkorb plukket ut fiinansbyråd Kristin Vinje som sin favoritt før valget.

3547430,2695199,286183

- Hun er nestleder i Oslo Høyre, har en doktorgrad og er firebarnsmor. Hun er en svært dyktig politiker. Jeg vil bruke min energi til å få henne høyt opp på listen, sier Brodtkorb.

Julie Brodtkorb var stabssjef for Erna Solberg i 2009 da Solberg fremsto som en helt ny og mer selvsikker partileder. Siden dengang har det gått rett opp for Høyre og den siste meningsmålingen viser at Høyre nå er like store som alle regjeringspartiene til sammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag