RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brooks anklages for avlytting av flere hundre

London (NTB): Den tidligere tabloiddronningen Rebekah Brooks kan ha stått bak avlytting av mobilsvarere hos mer enn 600 telefonabonnenter, mener den britiske påtalemyndigheten. Hun avviser anklagene.

Brooks møtte mandag i retten i London for å forklare seg om avlyttingsskandalen i mediefyrsten Rupert Murdochs imperium News International, melder BBC. I tillegg til et generelt punkt om telefonsnoking, er hun tiltalt for avlytting i to konkrete saker.

Den ene gjelder spionering på den tidligere fagforeningsbossen Andrew Gilchrist. Den andre, og den som har vakt mest oppsikt i Storbritannia, dreier seg om avlytting av svareren til skolejenta Milly Dowler, som ble bortført og drept i 2002.

- Brooks satt på tiltalebenken i bare fire minutter og sa ikke noe, utover å oppgi navn, adresse og fødselsdato. Hun fikk gå mot kausjon og på betingelse av at hun ikke tar kontakt med sine medtiltalte, rapporterte London-avisen Daily Telegraph fra mandagens rettsmøte.

Seks tidligere journalister som arbeidet for søndagsavisen News of the World er tiltalt i den samme saken. Rupert Murdoch la ned News of the World i juli i fjor etter avsløringen av avisens tvilsomme arbeidsmetoder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere