*Nettavisen* Nyheter.

Broren: Chávez ikke i koma

Caracas (NTB-AFP-Reuters): Venezuelas president Hugo Chávez er på bedringens vei og ligger ikke i koma, slik noen rykter forteller, sier hans bror Adán Chávez etter et besøk i Havana.

Den 58 år gamle presidenten har ikke vært å se siden han for en måned siden reiste tilbake til Cuba for en fjerde kreftoperasjon.

Hans eldre bror Adán, som er guvernør i familiens hjemprovins Bariñas, sier at presidenten blir bedre for hver dag som går, ifølge en pressemelding fra presidentens kontor lørdag.

«Opplysninger på sosiale nettverk og andre steder om at han er i koma, og at hans familie diskuterer å koble ham fra livreddende utstyr, er fullstendig falske,» heter det videre i pressemeldingen.

Kontoret hans har tidligere opplyst at han fikk lungebetennelse og pustevansker etter en vanskelig kreftoperasjon. Det utløste spekulasjoner om at han lå for døden.

Situasjonen har kastet Venezuela ut i politisk usikkerhet. På grunn av sykdommen ble han forhindret fra å delta i edsavleggelsen 10. januar etter gjenvalget. Myndighetene sier at grunnloven åpner for en utsettelse, men det har opposisjonen protestert mot. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.